Tel : (0252) 214 86 84     e-posta : [email protected]

LAVANTA FESTİVALİ BAŞLIYOR

EGET
LAVANTA FESTİVALİ BAŞLIYOR

Haber Milas / 09.07.2026

Haberi Okumak İçin : https://habermilas.com

EGET Vakfı tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenecek Geleneksel Lavanta Hasat Festivali, 17–18 Temmuz tarihlerinde Ula’da gerçekleştirilecek.

İki gün sürecek festivalde hasat etkinliklerinin yanı sıra söyleşiler, atölyeler, konserler ve çeşitli etkinlikler katılımcılarla buluşacak.

EGET Vakfı tarafından geleneksel hale getirilen Lavanta Hasat Festivali, bu yıl 10’uncu kez 17–18 Temmuz 2026 tarihlerinde Ula’da düzenlenecek.

Doğayla iç içe iki gün geçirme fırsatı sunacak festival, lavanta hasadının yanı sıra kültür, sanat, sağlık ve eğlenceyi bir araya getiren zengin programıyla ziyaretçilerini ağırlayacak.

Festivalin ilk günü olan 17 Temmuz Cuma saat 18.00’de başlayacak program, açılış konuşmalarıyla devam edecek.

Festivalin onur konuğu Prof. Dr. Fahri Işık, “Hiç Uyanmayan Luvi Soylu Karyalılar” başlıklı söyleşiyle katılımcılarla buluşacak.

Ardından gerçekleştirilecek lavanta hasadıyla ziyaretçiler mor tarlaların eşsiz atmosferini deneyimleme fırsatı yakalayacak.

İlk günün devamında Sınıf Öğretmeni Aylin Bal eşliğinde geleneksel sokak oyunları oynanacak.

Yoga Eğitmeni Ahu Başer, canlılığı ve dengeyi artıran teknikler ile duruşları anlatırken, Dr. Lale Oğur sinek ve böcek sokmalarına karşı hekimin reçeteli ilk yardım önerilerini paylaşacak.

Gün, karaoke etkinliğiyle sona erecek.

Festivalin ikinci günü olan 18 Temmuz Cumartesi de saat 18.00’de başlayacak.

Program kapsamında yeniden lavanta hasadı gerçekleştirilecek.

Fotoğraf Eğitmeni Erdinç Özal, cep telefonuyla etkileyici fotoğraf çekmenin püf noktalarını katılımcılarla paylaşacak.

Çocuklar ve aileler için unutulmayacak mahalle oyunları düzenlenirken, Diyetisyen Ayşegül Öztürk lavanta esintisiyle sağlıklı yaşam konusunda bilgiler verecek.

Ziraat Mühendisi Süleyman Kurnaz’ın “Arı Ekolojisi ve Doğal Balmumu Yapımı” konulu sunumu ile Güzellik Uzmanı Gözde Aktaş Kurnaz’ın doğal içerikli cilt bakımı söyleşisi de festival programında yer alacak.

Etkinlikler, Solist Selin Akyol ve Gitarist Sıraç Akın’ın seslendireceği 90’lar Türkçe Pop akustik konseriyle tamamlanacak.

Doğanın, lavanta kokularının ve sosyal etkinliklerin bir araya geleceği EGET Vakfı 10. Geleneksel Lavanta Hasat Festivali, her yaştan katılımcıya keyifli ve dolu dolu iki gün yaşatacak.