HEEFTA ile Akdeniz’de yeni bir dönem başlıyor!
Interreg NEXT MED Programı tarafından desteklenen HEEFTA – Holistic Environmental Education from Training to Action (Bütüncül Çevre Eğitimi: Eğitimden Eyleme) projemiz resmen başladı.
Resmi başlangıç tarihi 3 Ekim 2025 olan projemizin Kick-off Meeting’i, 7 Kasım 2025 tarihinde çevrim içi olarak gerçekleştirildi.
EGET Vakfı (Türkiye), projenin Eş Koordinatörü (Co-Coordinator) olarak, eğitim programlarının içeriğinin geliştirilmesi ve uygulanmasından sorumlu olacaktır.
Projemiz, çevre eğitimi alanında bütüncül ve disiplinler arası bir yaklaşım geliştirerek; gençlerin yeşil ve mavi becerilerle güçlenmesini ve üniversiteler ile sivil toplum kuruluşları arasında uzun vadeli iş birliklerinin oluşmasını hedeflemektedir.
🌿 HEEFTA, Akdeniz’de çevreyle uyumlu bir geleceğin ortak dili olmayı amaçlıyor.
Proje Ortakları:
CTNC (İspanya) – Yönetici Ortak
University of Florence (İtalya)
University of Patras (Yunanistan)
EGET Foundation (Türkiye) – Eş Koordinatör
Arab Academy for Science, Technology and Maritime Transport (Mısır)
Al-Khawarizmi Computing Center (Tunus)