Muğla Çam Balına kardeş geliyor – Muğla Haber
Muğla e ilçelerinde Tarımsal üretim çeşitliliklerinin artırılması amacıyla yöre çiftçilerine örnek olmayı hedeflerinden biri sayan EGET Vakfı, bu kez de tüm sahil kentleri içinde ilk Lavanta Tarlasını Muğla’ya kazandırdı. 2017 yılında da Lavanta Balı üretimine başlayacak olan Vakıf, Muğla’daki tarımsal üretimleri renklendirmeye devam ediyor.
22 bin m2’lik işletmede Trüf ile birlikte ikinci ürün olarak Lavanta ve Lavanta Balını seçen vakıf yöneticileri, “Eğitime Destek Olsun Lavantanın Çiçeği”sloganıyla, Lavanta Dikim Pikniği düzenledi.
Haber Merkezi
25 Temmuz 2015 tarihinde Muğla’da kurulan EGET Vakfı, geçen yıl bir ilke imza atarak Türkiye’nin en geniş özel Trüf mantarı işletmesini Armutçuk Mahallesi’nde oluşturmuştu. Bu kez de kalabalık bir katılımcı topluluğu, vakıf arazisinde, Meşe fidanlarının arasına Lavanta fideleri dikti.
Ula İlçe Tarım Müdürü Süleyman Kurnaz’ın önerileri doğrultusunda geçen yıl Aralık ayında başlayan bu proje için, anaç çalılar, Isparta’dan getirtilip dört ay boyunca sera ortamında çoğaltıldı.
Bir coşku havasında geçen piknikte, önce Lavanta fidelerini toprakla buluşturan katılımcılar, daha sonra yanlarında getirdikleri piknik malzemeleriyle piknik yaptı. Yeni dostlukların kurulduğu etkinlikte, katılımcılar, EGET Vakfı’nı tanıma imkanı da buldular. Tarımsal üretim çeşitlilikleri bağlamında yöre çiftçilerine örnek olmayı hedeflerinden biri sayan EGET Vakfı, bu kez de tüm sahil kentlerimizin ilk Lavanta tarlasını Muğla’ya kazandırdı. 2017 yılında da lavanta balı üretimine başlayacak olan Vakıf, Muğla’daki tarımsal üretimleri renklendirmeye devam ediyor.
22 bin m2’lik işletmede Trüf ile birlikte ikincil ürün olarak lavanta ve Lavanta balını seçen vakıf yöneticileri, “Eğitime Destek Olsun Lavantanın Çiçeği”sloganıyla, Lavanta Dikim Pikniği düzenledi.
EGET Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Safai Özer; Muğla’nın merkezinden, ilçelerinden ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen gönüllülere, vakfın bugüne kadar yaptıklarını, projelerini ve hedeflerini anlattı. Özer, sera ortamına dikimi yapılan lavantalardan elde edilen Süper-A türü Lavanta fidelerinin, yalnızca Armutçuk Tarım İşletmesi’nin değil, Lavanta üretimine başlamak isteyen üreticilerin de fide gereksinimini karşılayabilecek miktarda olduğunu söyledi.
Vakıf, üretimlerin peşinden oluşturdukları döner sermayeyle 2016-2017 öğrenim yılından itibaren ekonomik sıkıntılarından dolayı öğrenim görme zorluğu yaşayan üniversite öğrencilerine burs verecek.